Oftalmologie

Examenele oftalmologice verifică funcția vizuală atât pentru vederea proximală, cât și pentru vederea la distanță. Screeningul de bază al acuității vizuale identifică dacă și când va trebui să începeți să purtați ochelari.

Prin urmare, examinarea amănunțită a cristalinului, a retinei și a nervului optic sunt părți esențiale ale unui control oftalmologic complet periodic.

cabinet medical, medicina, sanatate, consultatie, oftalmologie, cardiologie, medici, medicina de familie,

Multe dintre simptomele și afecțiunile oculare, odată dezvoltate pe deplin, sunt ireversibile sau foarte greu de vindecat într-un stadiu ulterior. Peste 50% din pierderile de vedere pot fi prevenite, motiv pentru care este important să efectuăm controale de rutină. Aceste controale vor ajuta la depistarea anumitor afecțiuni oculare, cum ar fi cataracta, glaucomul și degenerescența maculară legată de vârstă, care ar putea duce la pierderea vederii.. De asemenea, corectarea vederii poate îmbunătăți calitatea vieții de zi cu zi.

Pentru a vă asigura că vă mențineți vederea sănătoasă, este importantă includerea următorilor pași în viața de zi cu zi:

Păstrați o dietă sănătoasă și echilibrată.

Dieta dumneavoastră ar trebui să includă o mulțime de fructe și legume, în special legume cu frunze de culoare galbenă și verde închis. Consumul de pește cu un conținut ridicat de acizi grași omega-3, cum ar fi somonul, tonul și halibutul, vă poate ajuta, de asemenea, ochii.

Mențineți o greutate sănătoasă.

Persoanele supraponderale au un risc crescut de a dezvolta diabet. Diabetul vă expune la un risc mai mare de a face retinopatie diabetică sau glaucom. Faceți exerciții fizice regulate. Exercițiile fizice pot ajuta la prevenirea sau controlul diabetului, a tensiunii arteriale ridicate și a colesterolului ridicat. Aceste boli pot duce la unele probleme oculare sau de vedere. Așadar, dacă faceți exerciții fizice în mod regulat, vă puteți reduce riscul de a avea aceste probleme oculare și de vedere.

Purtați ochelari de soare.

Expunerea la soare vă poate deteriora ochii și vă poate crește riscul de cataractă și degenerare maculară legată de vârstă. Protejați-vă ochii folosind ochelari de soare care blochează între 99 și 100% din radiațiile UV-A și UV-B.

Purtați ochelari de protecție.

Pentru a preveni rănile oculare, aveți nevoie de protecție pentru ochi atunci când practicați anumite sporturi, când lucrați în locuri de muncă, cum ar fi munca în fabrică și în construcții, și când faceți reparații sau proiecte în casă.

Evitați fumatul.

Fumatul crește riscul de a dezvolta boli oculare legate de vârstă, cum ar fi degenerescența maculară și cataracta, și poate deteriora nervul optic.

Cunoașteți-vă istoricul medical al familiei.

Unele boli oculare sunt moștenite, așa că este important să aflați dacă cineva din familia dumneavoastră le-a avut. Acest lucru vă poate ajuta să determinați dacă aveți un risc mai mare de a dezvolta o boală oculară.

Cunoașteți-vă ceilalți factori de risc.

Pe măsură ce îmbătrâniți, aveți un risc mai mare de a dezvolta boli și afecțiuni oculare legate de vârstă. Este important să vă cunoașteți factorii de risc, deoarece este posibil să vă puteți reduce riscul prin schimbarea unor comportamente.

Dacă purtați lentile de contact, luați măsuri pentru a preveni infecțiile oculare.

Spălați-vă bine pe mâini înainte de a vă pune sau de a vă scoate lentilele de contact. De asemenea, urmați instrucțiunile privind modul de curățare corectă a acestora și înlocuiți-le atunci când este necesar.

Oferiți ochilor dumneavoastră o pauză.

Dacă petreceți mult timp folosind un computer, puteți uita să clipiți și ochii pot obosi. Pentru a reduce oboseala ochilor, încercați regula 20-20-20: La fiecare 20 de minute, uitați-vă la aproximativ 6 metri în fața dumneavoastră timp de 20 de secunde.

Call Now