Dermatologie

Programează-te acum la unul dintre specialiștii noștri, pentru o piele mai fină, mai fermă, mai tonifiată!

cabinet medical, medicina, sanatate, consultatie, oftalmologie, cardiologie, medici, medicina de familie,

Mezoterapie Dermapen

Dermapen 4 este cel mai avansat aparat pentru microneedling profesional la nivel mondial, cu un numar impresionant de milioane de tratamente realizate. 

Mezoterapia cu Dermapen constă în aplicarea soluțiilor de tratament sub suprafața pielii. Această tehnologie avansată în îngrijirea pielii constă în înțepături minuscule cu o colecție de micro ace.

Tratamentele cu Dermapen sunt printre cele mai populare atunci când vine corba de tratamente faciale. Intervenția este mai puțin invazivă decât metodele tradiționale, ceea ce o face favorabilă pentru pielea delicată din jurul ochilor și a gurii. Liniile mici și decolorările se estompează după doar câteva vizite. Tratamentele faciale se fac la intervale de 15 zile, permițând pielii să aibă timp să întinerească.

Terapia Dermapen este similară cu alte tratamente pentru piele, având un timp de recuperare mai scurt și mai puține efecte secundare. Aceasta utilizează capacitățile naturale de vindecare ale epidermei pentru a încuraja repararea țesutului cicatricial și creșterea producției de colagen prin tehnologia de microneedling. Studiile indică faptul că microînțepăturile sunt mai sigure decât peelingurile chimice tradiționale și tehnicile de microdermoabraziune, sunt mai puțin dureroase și reduc pericolul de contaminare încrucișată.

Tratamentul cu Dermapen este, de asemenea, eficient în cazul cicatricilor chirurgicale, al reducerii ridurilor și al semnelor de acnee. Hiperpigmentarea, petele întunecate rezultate în urma expunerii la soare sau a schimbărilor hormonale, prezintă îmbunătățiri după un singur tratament. Cele patru până la șase tratamente suplimentare îi vor lăsa pe pacienți cu o piele mai fermă și împrospătată.

Ce trebuie să evităm înainte de tratamentul cu Dermapen?

Microneedlingul creează mici leziuni la suprafața pielii, așa că există unele produse pe care trebuie să le evitați cu 3 zile până la o săptămână înainte de programare, pentru a reduce sensibilitatea pielii. Acest lucru va împiedica pielea să devină inflamată, prea uscată sau iritată în zilele premergătoare programării. Ca regulă generală, ar trebui să evitați toate produsele cu ingrediente active, precum și orice procese care irită pielea., precum: retinoizi, acizi și exfolianți topici. Evitați anumite medicamente cu administrare pe calke orală, precum antiinflamatorii, agenți de subțiere a sângelui. Evitați soarele, tratamentele cu laser și de îndepartare a părului.

Cât timp durează vindecarea după tratamentul cu Dermapen?

Vindecarea în urma microneedlingului durează de obicei doar 24 de ore. Cu toate acestea, poate dura până la două-trei zile, în funcție de amploarea tratamentului. Puteți fi liber să vă întoarceți la serviciu sau la școală imediat după tratament și să purtați machiaj la 24 de ore după tratament.

Sfaturi de îngrijire ulterioară:

Asigurați-vă că aplicați cremă de protecție solară ori de câte ori ieșiți afară în zilele următoare tratamentului.

Nu petreceți timp prelungit la soare în prima săptămână după procedura de microneedling, deoarece veți fi mai predispus la daune solare decât de obicei.

Folosiți orice cremă topică cu antibiotice pe care v-o prescrie medicul dumneavoastră pentru a evita infecțiile.

Spălați-vă pe mâini înainte de a vă atinge fața.

Nu vă machiați, mai ales cu o pensulă de machiaj care a fost folosită anterior, în cele 24 de ore de la microneedling.

Pentru a vă proteja pielea, va trebui, de asemenea, să evitați piscinele, saunele și situațiile în care ați putea transpira abundent, inclusiv antrenamentele intense la sala de sport.

După ce au trecut 72 de ore, veți putea relua aceste activități.

Evitați exfolianții, retinoizii și vitamina C

Acidul hialuronic poate fi folositTrusted Source după microneedling, și este chiar recomandat în unele cazuri pentru a ajuta la stimularea producției de colagen după procedură.

Biopsie cutanată

Biopsia cutanată este reprezentată de o procedură prin care un medic îndepărtează un fragment de țesut pentru a fi testat de către un anatomo-patolog. În functie de rezultat se poate pune diagnosticul, precum: cancer de piele, infecții sau alte afecțiuni ale pielii.

Cât de dureroasă este biopsia cutanată?

O cantitate mică de anestezic amorțește pielea, ceea ce permite ca procedura să fie aproape nedureroasă. Nu ar trebui să simțiți nicio senzație pe măsură ce țesutul este îndepărtat.

Cât timp durează vindecarea unei biopsii cutanate?

Timpul de vindecare variază și depinde de diametrul și adâncimea biopsiei, precum și de locul anatomic (fața se vindecă mult mai repede decât glezna), precum și orice afecțiuni medicale subiacente pe care le puteți avea. Cele mai multe locuri de biopsie se vindecă în 2 până la 3 săptămâni.

Terapie cu Microneedling si plasmă bogată în trombocite

Pentru aceasta procedură, sunt folosite ace scurte și fine pentru a perfora pielea. Înțepăturile sunt folosite pentru a „răni” pielea, determinând ca aceasta să se vindece singură prin producerea de elastină și colagen și permițând acestuia să pătrundă mai adânc.

După ce microneedlingul este finalizat, acesta este aplicat local pe piele. Tratamentul constă într-un concentrat de proteină plasmatică bogată în trombocite produsă din sânge. Acesta are o concentrație mare de factori de creștere, ajutând țesuturile să se vindece și să se repare, tratând toate tipurile de probleme ale pielii.

Terapia cu plasmă bogată în trombocite are rolul de a crește producerea colagenului. Efectele tratamentului încep să apară imediat și se intensifică pe parcursul a trei până la șase luni. Majoritatea oamenilor văd efectele acestui tratament timp de până la un an, deși rezultatele individuale variază, cel mai lung efect înregistrat fiind de 2 ani.

Care este procedura?

Sângele va fi extras din braț, urmând ca proba să fie plasată într-un aparat special cu sistem centrifugar.
În urma acestui proces de separare a componentelor sângelui, trombocitele vor fi extrase cu ajutorul unei seringi.
Un profesionist medical extrage trombocitele cu ajutorul unei seringi, urmând a fi injectate în zona de interes.
Întregul proces poate dura aproximativ 1 oră și pot fi necesare mai multe ședințe. După ce a primit un tratament PRP, o persoană poate reveni, de obicei, la activitățile obișnuite fără nicio limitare.

Dermatoscopie

Dermoscopia sau dermatoscopia, este o intervenție esențială pentru dermatologi, chirurgi plasticieni, medici generaliști și alți profesioniști din domeniul sănătății atunci când vine vorba de diagnosticare. Folosind dermoscopia pentru a evalua leziunile pigmentate, pot fi identificate caracteristicile structurale anormale ale melanomului, pot fi observate îndeaproape leziunile limită, iar leziunile benigne pot fi diagnosticate cu încredere fără a fi nevoie de biopsie. Dermoscopia este, de asemenea, din ce în ce mai utilă în diagnosticarea leziunilor cutanate nepigmentate și a dermatozelor inflamatorii.

Un medic poate folosi dermatoscopul pentru a identifica leziuni potențial canceroase, inclusiv:

• Melanomul;
• Melanomul nodular;
• Carcinomul bazocelular;
• Boala Bowen;
• Carcinomul cu celule Merkel.

Volumizare buze, pometi, umplere santuri nazogeniene

Toxina botulinică și substanțele de umplere dermică sunt tratamente cosmetice administrate prin injectare. Cu toate acestea, este foarte important sa facem distincția între cele două substanțe.

Toxina botulinică are rolul de a îngheața mușchii pentru a elimina ridurile și pliurile cauzate de expresiile faciale. Zonele tratate cu toxina botulitica se afla de obicei în partea superioară a feței, cum ar fi fruntea și în jurul ochilor.

Fillerele dermice sunt pe baza de acid hialuronic și substanțe similare pentru a „umple” sau a umple zonele care și-au pierdut volumul și netezimea. Aceasta include ridurile din jurul gurii, buzele subțiri și obrajii care și-au pierdut din plinătate. De asemenea, acestea pot fi utilizate pentru ridurile de pe frunte, cicatrici și alte zone care au nevoie de un volum suplimentar pentru un aspect mai neted.

Rezultatele toxinei botulitice durează între 3 și 4 luni. Rezultatele fillerelor dermice variază, în funcție de substanța de umplere utilizată.

Electrocauterizare papiloame

Papiloamele sunt nodulii necanceroși, care cresc în exterior și care pot cauza probleme în anumite locuri. Acestea nu se răspândesc și nu sunt agresive.

Cu toate acestea, asigurați-vă că primiți o opinie clinică cu privire la orice umflătură sau leziune a pielii. Dacă o umflătură se dovedește a fi un tip de nodul mai grav, este important să se intervină din timp.

Un alt motiv pentru a obține asistență medicală este că papiloamele pot provoca complicații sau disconfort și, uneori, necesită un tratament suplimentar, chiar dacă aceste probleme nu sunt probabil nici canceroase, nici nu pun în pericol viața. Deși papiloamele nu sunt, prin ele însele, canceroase, ele sunt legate de un risc mai mare de cancer.

Este electrocauterizarea verucilor dureroasă?

Această procedură poate fi dureroasă și poate provoca cicatrici. Curetajul necesită, de obicei, anestezie locală, cu excepția verucilor filiforme, care au doar o mică legătură cu pielea.

Cât timp durează vindecarea în urma electrocauterizării?

Timpul de recuperare după tratament va depinde de mărimea zonei tratate și de cantitatea de țesut îndepărtată. Vindecarea are loc, de obicei, în decurs de două până la patru săptămâni. Poate dura mai mult dacă a fost tratată o suprafață mare de țesut.

Injectare Toxină Botulitică

Toxinele botulinice sunt neurotoxine care afectează nervii și provoacă slăbirea mușchilor. Toxina botulinică poate fi efectuată fie în scopuri cosmetice, fie medicale. Cantități mici de toxina botulitica sunt injectate în anumiți mușchi pentru a netezi ridurile, pentru a preveni migrenele și pentru a trata o gamă larga de alte afecțiuni.

Cum acționează toxina botulinică?

Toxina botulinică are un rol de inhibare a semnalelor nervoase către mușchi. Ca urmare, mușchii injectați nu se pot contracta (încorda). Aceste efecte sunt întotdeauna temporare, dar pot dura câteva luni. Mușchiul injectat depinde de zona principală de interes.

Ce afecțiuni cosmetice pot fi tratate cu toxina botulinică?

Injecțiile cosmetice cu toxina botulinică sunt utilizate pentru a diminua semnele de îmbătrânire. Acest tratament poate netezi liniile fine și ridurile din mai multe zone ale feței dvs:

• Sprâncenele;
• Fruntea;
• Nasul;
• Ochii;
• Buzele;
• Bărbia;
• Linia maxilarului;
• Gâtul.

Pregătirea pentru intervenție:

Evitati administratea anticoagulantelor și medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene, deoarece acestea cresc riscul cresc riscul de vânătăi în zona injectată. De asemenea, alcoolul oferă o predispoziție la apariția roșeții și a vânătăilor. Nu consumați alcool înainte cu 24 de ore înainte de procedură.

Periodicitatea injectării cu toxină botulinică:

În medie, efectele toxinei botulinice durează între trei și patru luni. În aceasta perioada, este recomandat retratamentul. În cele din urmă, mușchii se pot antrena să se contracte mai puțin, drept pentru care tratamentele pot fi distanțate pe perioade mai lungi de timp, în funcție de nevoile fiecărui pacient.

Cât timp durează ca toxina botulinică să acționeze?

Majoritatea persoanelor observă efectele dorite în jurul celei de a treia sau a patra zi a tratamentului. Rezultatele complete vor fi vizibile în 10-14 zile.

Există efecte secundare ale injectării cu toxină botulinică?

Efectele secundare apărute în urma injecțiilor cu toxină botulinică variază în funcție de zona tratată. Majoritatea problemelor sunt ușoare și se ameliorează într-o zi sau două. Posibilele efecte secundare ale acesteia includ:

• Durere, umflături, roșeață sau vânătăi la locul de tratament;
• Simptome asemănătoare gripei;
• Dureri de cap;
• Dureri la nivelul gâtului;
• Stomac deranjat (indigestie);
• Pleoape temporar căzute
Iritație sau roșeață a ochilor.

Ce trebuie să fac după tratamentul cu toxină botulinică?

Așteptați cel puțin 24 de ore înainte de a face exerciții fizice, pentru a evita răspândirea toxinei în alte părți ale corpului. Acest lucru ar putea reduce eficacitatea acesteia în zona tratată și ar putea crește riscul apariției vânătăilor.

Nu vă întindeți în primele 4 ore, deoarece atât aplecarea, cât și statul întins ar putea răspândi toxina și ar putea duce la apariția de vânătăi în locul injectat.

Evitați să purtați orice fel de machiaj pe față timp de cel puțin o zi. Atunci când aplicați machiaj, trebuie să vă frecați pielea. La fel ca și exercițiile fizice și statul întins, frecarea pielii ar putea dispersa toxinele în alte părți ale corpului.

Pentru evitarea învinețirii la nivelul zonei injectate, alcoolul trebuie evitat atât înainte, cât și după tratament.

Evitați expunerea la soare și la căldură (inclusiv dușurile și băile cu apă fierbinte), timp de 1-2 zile, întrucât expunerea la soare și căldură, pot crește tensiunea arterială, ceea ce poate favoriza apariția vânătăilor.

Deoarece injecțiile cu Toxină Botulitică au nevoie de timp pentru a se instala în mușchi, este important sa evităm sa dormim pe zona tratată, timp de o noapte.

Call Now